Sider

søndag den 8. januar 2012

Hyggelig brunch søndag morgen

Godformiddag kære venner

I går proklamerede jeg, at jeg havde lavet lækre - og sunde - pandekager, og det gav anledning til, at flere gerne ville have en opskrift på disse fantastiske pandekager. Så jeg lovede at lave pandekager igen i dag, og dokumentere dette - og selvfølgelig bringe opskriften. Nu er det altså ikke min egen opskrift, jeg ved faktisk ikke, hvor den oprindeligt kommer fra - men god, det er den :-)

Min udfordring har i flere år været, at jeg kan spise hele dagen - og det går altså ikke, efter jeg er kommet bare lidt op i alderen! Jeg er blevet meget mere modtagelig for de dersens små fedt-krapyler, der gerne vil sætte sig på min krop. Så for mig er den bedste start på dagen, for ikke at gå amok i mad i løbet af dagen, at spise et stort og lækkert morgenmåltid med meget protein.

Ingredienser i søndagens brunch

I dag bestod min lidt sene morgenmad/brunch af:
Pandekager - gluten og mælkefri
Frugt, mørk chokolade og nødder
Friskpresset appelsinsaft
Og dagens the er lavet af pebermynte

Lækre og sunde pandekager!
til 1 morgensulten person (3 store pandekager)
  • 2 æg (jeg bruger 3)
  • 1 tsk. Fiber HUSK
  • 2 dl rismælk
  • 3 spsk. fuldkornsrismel
  • (evt. 1 spsk. proteinpulver, hvis du er til den slags)
  • Kokosolie til at stege i
Pisk det hele sammen og bag pandekagerne i den størrelse, du har lyst.

Kom frugt eller bær ved pandekagerne og top evt. med smeltet mørk (og god) chokolade eller agave-/ahornsirup, hakkede nødder eller andet.

--oo--

Imens pandekagerne står og simrer, ordner jeg frugt/bær, og jeg presser appelsiner til morgenfrisk juice.
Yummie...
Theen var det første, jeg lavede efter jeg stod op. Jeg havde på forhånd besluttet mig for, at det skulle være pebermynte i dag.
Pebermyntethe er rigtig god for fordøjelsen og drikkes gerne til/efter måltider.
Hvad urter angår, har jeg fået en ret stor viden, da vi i sommer var på et 5 dages intensivt urtekursus, selv var ude og finde urterne og fandt ud af, hvad der er godt for hvad, lavede urteudtræk til theer, cremer, lotions osv. - all homemade! Love it - og sommeren 2012 går også ud i naturen i Arizona på jagt efter gode urter! Og går alt vel, er jeg efter sommerferien klar til at afholde workshops i spændende ting i den dur.
For at få det bedste resultat af theen, for at trække flest mulige mineraler ud, og altså få det største udbytte af pebermyntebladene, kommes de i let nedkølet kogt vand (stadig varmt) og står og trækker i flere timer, gerne natten over. Blandingsforholdt er 1:32 - ikke at jeg står og måler - men der skal en hel del flere pebermynteblade i, end man umiddelbart lige tro, og hvad der normalt er i et thebrev, hvor man jo ofte kun går efter smagen og ikke effekten.
The, der har trukket i flere timer på denne måde, får en stærk smag og er, som du nok kan gætte, ikke længere varm!


Jeg håber, du har mod på at starte dagen med pandekager med gode sager i. Det er let og tager ikke så lang tid - alt afhængigt af, hvor meget du vil hakke og snitte som tilbehør.

Rigtig god søndag til dig og dine.

Lys og kærlighed,
Freya Chalotte
På plante-/urtevandring i Arizonas smukke natur 2011

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tak fordi du har lyst til at lægge en besked.
Underskriv venligst din kommentar med dit navn og mail-adresse, da jeg ikke ønsker anonyme kommentarer.
Din kommentar vil først blive vist, når jeg har godkendt den.